Головний напрям діяльності вашої профорганізації?

2024, 6
   

Профком ППО ХАЕС: Серця, відкриті на добро

10.01.2014

В Острозькій спеціалізованій школі-інтернаті

Кожній людині, а особливо дитині, хочеться знати, що вона комусь потрібна. Щоб подарувати хоч трішки тепла дітям, які живуть в Острозькій спеціалізованій школі-інтернаті, шефська комісія організації молоді ППО ХАЕС уже традиційно вирушила до них у гості. Там проживають і навчаються 107 дітей віком від 3 до 16 років, частина з них сироти і діти з особливими потребами.

Ми привезли з собою одяг, іграшки, спортивний інвентар. У будинку дитини прийняли нас дуже тепло, зраділи нашому приїзду. Відчувалося, що ці діти потребують особливої уваги і любові, адже звичні повсякденні обійми та поцілунки — для них велика рідкість.

Прощатися було важко усім — і нам, і діткам, в очах яких застиг смуток. Мабуть, не так часто вони мають можливість отримати подарунки і просту людську увагу та спілкування.

Велике спасибі усім небайдужим, хто взяв участь у цьому заході! Особлива подяка колективам, які зібрали кошти на закупівлю подарунків маленьким острожанам — метрологічної служби (700 грн.), транспортного цеху (750 грн.), турбінного (400 грн.), навчально-тренувального цеху (105 грн.), енергоремонтного підрозділу (101 грн.) та іншим працівникам ХАЕС.

Після цієї поїздки ми ще раз переконалися, що серця наших працівників відкриті на добро, а значить, все-таки ми можемо щось змінити на краще!

 

Ірина БУЛІЧ,

заступник голови комісії

з шефської роботи організації молоді первинної

профспілкової організації ППО ХАЕС



Усе сьогодні тільки для вас…

Дитина… Найрідніше, найцінніше, найдорожче, що є у житті. Кровинка, плоть від плоті. І не передати, і не описати словами, що відчувають та переживають ті, кому судилося ростити та виховувати дитину-інваліда. У працюючих на нашому підприємстві сім’ях виховуються 44 дитини з особливими потребами.

Саме для цих діточок уже восьмий рік поспіль на початку зими у Палаці культури силами творчих колективів проводяться заходи, організатором яких є профспілковий комітет Хмельницької АЕС.

Ця чудова простора зала, ці клоуни та артисти, які з хвилюванням чекають свого виходу, — все сьогодні тільки для вас» — такими словами відкрила програму голова комісії профкому по роботі з дітьми і шефській роботі Людмила Малько.

А потім був кумедний веселун Фунтик (Світлана Степанюк) зі своєю командою — смішними клоунами (учасниками театральної студії «Маски»). Що відбувалося в залі! Веселий сміх, розпашілі щічки, азарт! А скільки було танців! А ігор, конкурсів, естафет та інших розваг! І справжній концерт з піснями і танцями. До речі, гості з підшефної Берездівської спеціалізованої школи-інтернату, які приїхали на свято, також підготували цілком достойні номери — дівчатка співали сучасні молодіжні пісні не гірше, ніж учасники ансамблів художньої самодіяльності міського Палацу культури.

На завершення свята рожеві повітряні кульки та мильні бульбашки, що розлетілися по всій дискозалі, стали гарною окрасою дійства. На виході кожен отримав солодкий подаруночок із сюрпризом. Діткам з Берездова члени комісії прямо в автобус занесли величезного іграшкового пса та гостинці в дорогу: кукурудзяні палички, печиво, сік.

До речі, напередодні, 4 грудня, комісія по роботі з дітьми спільно з артистами Палацу культури та представником Українського ядерного товариства порадували своїм візитом з подарунками та розважальною програмою наших сусідів — вихованців Острозької спеціалізованої школи-інтернату для дітей з вадами розумового розвитку.

Дай, Боже, щоб нам усім вистачало сил, здоров’я та коштів на подібні добрі справи. А бажання у нас не мине. І спасибі всім, хто нам допомагав, підтримував та сприяв.

Члени комісії по роботі з дітьми і

шефській роботі профкому ХАЕС

останні публікації
28.03.2024
Держатомрегулювання: черговий шантаж окупантів
Наміри російських окупантів вивести енергоблоки ЗАЕС на енергетичні рівні потужності несуть велику небезпеку виникнення аварій з радіаційними наслідками, які...
27.03.2024
Колдоговір на ПАЕС виконано
​На Південноукраїнській АЕС відбулись колдоговірна та звітна профспілкова конференції. Делегати від цехів та підрозділів підприємства заслухали звіти про виконання...
27.03.2024
Понад 500000 грн — наша допомога армії–2024
Коли рідна країна потерпає від ворожої навали, одним із найголовніших завдань кожного стає наближення Перемоги. І Атомпрофспілка активно бере...
26.03.2024
На РАЕС відбулися звітні конференції
На Рівненській АЕС провели звітну конференцію трудового колективу з виконання Колективного договору НАЕК Енергоатом у 2023 році та звітну...
25.03.2024
Нова Доповідь Місії ООН з прав людини в Україні
22 березня 2024 року у Києві Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні (ММПЛУ) презентувала свої нові дослідження...