Головний напрям діяльності вашої профорганізації?

2024, 5
   

План Байдена: зміцнення організації працівників

09.04.2021

План Байдена щодо зміцнення організації працівників, колективно-договірного регулювання і профспілок

Сильні профспілки створили великий американський середній клас. Все, що визначає, що означає добре жити і знати, що ви маєте можливість піклуватися про свою сім’ю – 40-годинний робочий тиждень, оплачувана відпустка, охорона здоров’я, представництво на виробництві – все це завдячує працівникам, які створили профспілки та боролися за захист працівників. Завдяки організації та колективно-договірному регулюванню у цій країні між працівниками та роботодавцями існує важлива домовленість: коли ви багато працюєте, ви берете участь у процвітанні, яке створюється вашою працею.

Однак сьогодні триває битва за організацію, колективно-договірне регулювання, профспілки та працівників. Вона вирує десятиліттями, і за Дональда Трампа у Білому домі ситуація погіршилася. Губернатори-республіканці та законодавчі органи штатів усієї країни вдосконалили законодавство про боротьбу з працівниками, щоб послабити профспілковий рух та колективно-договірне регулювання. Штати  знищили права працівників державного сектору, які, на відміну від працівників приватного сектору, позбавлені федерального захисту, який би забезпечував їхню свободу щодо організації та колективно-договірного регулювання. У приватному секторі корпорації використовують прибуток для викупу власних акцій та збільшення компенсації керівникам, замість того, щоб інвестувати у працівників та створювати більше якісних робочих місць. Результати передбачувані: зростання нерівності у доходах, застій реальної заробітної плати, втрата пенсій, експлуатація працівників та послаблення їхніх позицій у суспільстві.

Байден пропонує план із зростання сильного, всеохоплюючого середнього класу – як основи американської економіки – шляхом зміцнення профспілок державного та приватного секторів та допомоги всім працівникам в успішному веденні переговорів щодо того, на що вони заслуговують.

На посаді президента Байден:

·   перевірить зловживання працівниками з боку корпорацій та притягне до відповідальності керівників підприємств за порушення трудового законодавства;

·   заохочуватиме та стимулюватиме об’єднання у профспілки та колективно-договірне регулювання;

·   забезпечить, щоб до працівників ставилися з гідністю, а вони отримували належну їм заробітну плату, пільги та захист на виробництві.

Цей план є важливим доповненням до пропозицій Байдена щодо забезпечення всім працівникам доступу до якісної та доступної  медичної допомоги, гарантування всім працівникам можливості влаштування своїх дітей до якісних державних шкіл та загальнодоступних дитячих садків, забезпечення освіти та навчання поза середньою школою, у тому числі сертифікованої федеральної професійної освіту, підтримки радикального переходу до використання чистої енергії, яка створює мільйони робочих місць для середнього класу, виконання зобов’язання інвестувати спочатку в американських працівників і забезпечення присутності профспілок за столом переговорів щодо будь-якої торгівельної угоди.

ПЕРЕВІРКА ЗЛОВЖИВАНЬ ПРАЦІВНИКАМИ З БОКУ КОРПОРАЦІЙ

Президент Трамп і лідери республіканців вважають, що цю країну збудували керівники та менеджери хедж-фондів, але вони помиляються. Джо Байден знає, що нашу країну збудували працьовиті американці. Ми могли б вижити без Уолл-стріт та інвестиційних банків, проте вся наша економіка зазнала б краху без електриків, які піклуються про те, щоб у нас в оселі було світло, працівників на конвеєрі, які будують наші авто, водіїв, які доставляють усе необхідне для повсякденного життя на наші ринки, пожежників, водіїв швидкої допомоги, працівників сфери обслуговування, освітян та мільйонів інших.

Разом з тим роботодавці крадуть у працюючих близько 15 мільярдів доларів щорічно лише шляхом виплати працівникам зарплати, розмір якої менше мінімальної. Крім того, працівники зазнають величезних втрат у доходах, спричинених іншими видами крадіжки заробітної плати. Так, наприклад, роботодавці не платять за понаднормову працю, примушують працювати понаднормово та неправильно класифікують працівників. У той же час компанії отримують мільярди доларів прибутку і виплачують керівникам десятки і сотні мільйонів доларів.

Крім того, роботодавці постійно заважають організації працівників та колективно-договірному регулюванню. Паралельно майже з усіма профспілковими кампаніями корпорації проводять антипрофспілкові кампанії. Три з чотирьох роботодавців наймають антипрофспілкових консультантів, витрачаючи на це приблизно 1 млрд. доларів щорічно. Корпорації звільняють профспілкових працівників під час кожної третьої профспілкової кампанії, і близько половини корпорацій погрожують помститися працівникам під час профспілкових кампаній. Навіть якщо працівникам вдається успішно створити профспілку, згодом їм перешкоджають корпорації, які ведуть переговори недоброчесно. Приблизно половина нещодавно створених осередків працівників позбавляються контракту через рік, а кожен третій залишається без контракту через два роки після успішних профспілкових виборів.

Байден забезпечить дотримання роботодавцями прав працівників, зокрема:

·   притягне корпорації та керівників до відповідальності за втручання в організацію та порушення трудового законодавства. Байден рішуче підтримує Закон про захист права на організацію (Закон про ЗПО), який передбачає фінансові санкції щодо компаній, які перешкоджають організації працівників шляхом звільнення чи іншої помсти працівникам. Байден вийде за рамки Закону про ЗПО, ввівши в дію законодавство, яке передбачає ще жорсткіше покарання для корпорацій та персональну відповідальність керівників компаній, які заважають організації працівників, включаючи кримінальну відповідальність у разі, якщо їхнє втручання буде визнане навмисним;

·   буде рішуче переслідувати роботодавців, які порушують трудове законодавство, беруть участь у крадіжці заробітної плати або маніпулюють податками, навмисно неправильно класифікуючи працівників як незалежних підрядників. На посаді президента Байден зупинить роботодавців, які навмисно неправильно класифікують своїх працівників як незалежних підрядників. Він ухвалить законодавство, яке визнає неправильну класифікацію працівників суттєвим порушенням закону згідно з усіма федеральними законами про працю, зайнятість та оподаткування, а також введе додаткові санкції, крім тих, що накладаються за інші порушення. І він буде спиратися на рішучі зусилля адміністрації Обами-Байдена, спрямовані на примусове виконання закону, що сприятиме різкому зменшенню масштабів неправильної класифікації працівників. Він доручить Міністерству праці США долучитися до дієвих правоохоронних партнерств, зокрема за участі Національної ради з питань трудових відносин (НРТВ), Комісії з рівних можливостей щодо зайнятості, Служби внутрішніх доходів, Міністерства юстиції та відомств штатів з питань оподаткування, страхування на випадок безробіття та праці. І хоча Трамп послабив правозастосовну діяльність, саботуючи правоохоронні органи та скорочуючи їхній слідчий корпус, Байден фінансуватиме різке збільшення кількості слідчих в органах, які займаються питаннями праці та зайнятості, щоб сприяти зміцненню зусиль із протидії неправильній класифікації;

·   забезпечить, щоб федеральні кошти не виділялися роботодавцям, які ведуть боротьбу проти профспілок, беруть участь у крадіжці заробітної плати або порушують трудове законодавство. Байден запровадить багаторічну федеральну заборону для всіх роботодавців, які незаконно виступають проти профспілок, спираючись на зусилля адміністрації Обами-Байдена, спрямовані на заборону. Байден також відновить і буде спиратися на розпорядження адміністрації Обами-Байдена щодо справедливої ​​оплати праці та безпечних робочих місць, скасоване Трампом, вимагаючи врахування дотримання роботодавцями законодавства про працю та зайнятість при визначенні того, чи є вони достатньо відповідальними для отримання федеральних контрактів. Він забезпечить, щоб федеральні контракти надавалися лише тим роботодавцям, які підписують угоди про нейтралітет, зобов’язуючись не проводити антипрофспілкових кампаній. Він також буде укладати контракти лише з тими роботодавцями, які підтримують своїх працівників, у тому числі тими, які платять мінімальну заробітну плату в розмірі 15 доларів на годину та надають допомогу сім’ям працівників. Кошти працьовитих сімей, сплачені у якості податків, не повинні використовуватися для погіршення рівня життя цих сімей;

·   буде застосовувати санкції до компаній, які ведуть переговори недоброчесно. Занадто багато роботодавців роблять вигляд, що ведуть переговори з профспілками («поверхневі переговори»), не маючи наміру домовлятися. Байден надасть НРТВ необхідні повноваження, щоб змусити будь-якого роботодавця, який веде переговори недоброчесно, повернутися за стіл переговорів згідно з Законом про ЗПО. І він вимагатиме від таких компаній сплати штрафів на додаток до підтримки працівників на час призупинення переговорів компанією.

ЗАОХОЧЕННЯ ТА СТИМУЛЮВАННЯ ОБ’ЄДНАННЯ У ПРОФСПІЛКИ ТА КОЛЕКТИВНО-ДОГОВІРНОГО РЕГУЛЮВАННЯ

Профспілки та колективно-договірне регулювання є важливими інструментами зростання та підтримки сильного, інклюзивного середнього класу. 16 млн. працівників Сполучених Штатів є членами профспілок або працюють на роботі, яка забезпечує їхнє профспілкове представництво. Більше шести з десяти таких осіб – це жінки та/або кольорові люди. Працівники, які є членами профспілок, заробляють приблизно на 13% більше, ніж працівники, які не є членами профспілок, на одному й том ж виробництві. Вони також стикаються з набагато нижчими показниками порушення трудових норм, наприклад, роботодавцями, які практикують крадіжку заробітної плати або не забезпечують дотримання вимог з охорони праці.

Проте сьогодні члени профспілок складають лише 10,5% американської робочої сили. Це менше ніж 35% у 1950-х роках. Невипадково цей спад відбувся одночасно зі зростанням нерівності  у доходах. Коли працівникам забороняється об’єднуватися у профспілки та брати участь у колективних переговорах, застій зарплат та зменшення середнього класу є передбачуваним результатом.

Джо Байден вважає, що федеральний уряд має не лише захищати право працівників на об’єднання у профспілки та вести колективні переговори, а й заохочувати колективно-договірне регулювання. Ця місія передбачена Національним законом про трудові відносини 1935 року, згідно з яким «заохочення практики та процедури колективно-договірного регулювання» є частиною «політики США».

З цією метою на посаді президента Байден:

·   спростить згадану процедуру для працівників, які вирішили вступити до профспілки. Сьогодні, намагаючись створити профспілку, працівники стикаються із залякуванням профспілок та інтенсивним спротивом роботодавців. І занадто багато роботодавців здатні «не дотягувати» до переговорів з укладення першого колективного договору. Байден рішуче підтримує положення Закону про ЗПО, які стосуються створення профспілок, а також додаткові рішучі засоби захисту, які:

·   забороняють обов’язкові зустрічі роботодавців зі своїми працівниками, включаючи недобровільні зустрічі, на яких працівники змушені вислуховувати антипрофспілкову риторику;

·   відновлюють і кодифікують «правило переконання» адміністрації Обами-Байдена, яке вимагає від роботодавців повідомляти не лише інформацію, яка надається працівникам, а й про діяльність сторонніх консультантів, які працюють за кадром над організацією антипрофспілкових кампаній роботодавців;

·   кодифікують норми НРТВ епохи Обами-Байдена, які дозволяють скорочувати терміни проведення профспілкових виборчих кампаній;

·   не дозволяють роботодавцям зупиняти перші переговори з новоствореними профспілками.

У якості співавтора Закону про вільний вибір працівника Байден підтримує працівників, які вирішили створити профспілку, якщо більшість підписала згоду на представництво, які надають повноваження профспілці представляти її. Він вийде за рамки Закону про ЗПО, дозволивши працівникам використовувати процедуру, яка називається «перевірка згод», як початковий варіант створення профспілки, а не варіант, який застосовується у разі, якщо роботодавець незаконно втручається у виборчий процес;

·   забезпечить федеральні гарантії працівникам державного сектору вести переговори щодо покращення оплати праці, а також пільг та умов праці, на які вони заслуговують. Профспілки державного сектору озвучують позицію працівників – у тому числі освітян, соціальних працівників, пожежників та поліцейських, – щоб вони мали змогу обслуговувати свої громади. І профспілки державного сектору були і залишаються важливим шляхом до середнього класу для кольорових працівників та жінок, масово представлених у державному секторі. Однак у багатьох штатах країни працівники державного сектору позбавлені права на колективні переговори. У таких штатах, як Айова, Вісконсін, Флорида, Мічиган та Індіана, це право дедалі частіше зазнає атак. На посаді президента Байден встановить федеральне право на створення профспілок та колективні переговори для всіх працівників державного сектору та полегшить працівникам, які обслуговують громади, як вступ до профспілок, так і можливість вести переговори. Він зробить це шляхом відстоювання та підписання Закону про співпрацю між роботодавцями та працівниками з питань громадської безпеки та Закону про свободу переговорів на державній службі. Він працюватиме над тим, щоб працівники державного сектору, включаючи викладачів державних шкіл, мали сильнішу позицію при ухваленні рішень, які здійснюють вплив на учнів та умови праці. Він також наполегливо заохочуватиме штати дотримуватися розширених переговорів щодо державних ліцензованих та контрактних службовців, включаючи працівників із догляду за дітьми та медичних працівників на дому. І він буде шукати федеральне вирішення питання захисту права цих працівників на організацію та колективні переговори. Нарешті, він відновить закон Обами-Байдена, скасований адміністрацією Трампа, який полегшує вступ незалежних працівників з догляду на дому до профспілок;

·   заборонить закони штатів, які не дозволяють профспілкам збирати внески або співставні кошті з усіх працівників, які мають переваги від представництва профспілок, яке профспілки зобов’язані здійснювати згідно з законодавством. Наразі більше половини всіх штатів мають такі так звані закони «про право на працю», які фактично позбавляють працівників своїх прав. Ці закони існують лише для того, щоб позбавити профспілки фінансової підтримки, необхідної їм для боротьби за підвищення заробітної плати та інших виплат. На посаді президента Байден скасує положення Тафта-Гартлі, які дозволяють штатам нав’язувати закони про «право на працю»;

·   створить робочу групу на рівні кабінету міністрів, яка буде зосереджена виключно на сприянні створенню профспілок та колективним переговорам у державному та приватному секторах. На посаді президента Байден створить робочу групу на рівні кабінету міністрів, до складу якої увійдуть представники профспілок. У перші 100 днів роботи адміністрації робоча група запропонує план різкого збільшення профспілкової щільності та вирішення проблеми економічної нерівності. Група розгляне питання, чи існують конкретні сфери, в яких федеральний уряд може відмовитись від прі

Читайте також:

07.03.2024
Ми віримо у Перемогу і обов’язково її здобудемо!
Ми віримо у Перемогу і обов’язково її здобудемо!
Герой нашої сьогоднішньої публікації – Василь Зубенко, захисник, який мужньо боронить Батьківщину на найгарячіших напрямках фронту. Кілька тижнів пресслужба...
07.03.2024
Молодіжному руху атомників – 30!
Молодіжному руху атомників – 30!
У березні 1994 року, з прийняттям в Атомпрофспілці «Положення про секцію «Молодь», зародився молодіжний рух, який згодом перетворився на...
05.03.2024
2 роки окупації ЗАЕС. Ядерні злочини росії
2 роки окупації ЗАЕС. Ядерні злочини росії
4 березня 2022 року російські окупаційні війська із застосуванням важкої зброї окупували ЗАЕС. Внаслідок збройного штурму були пошкоджені будівля...
04.03.2024
Богдан Сердюк: «Важко жити біля саркофага»
Богдан Сердюк: «Важко жити біля саркофага»
Чорнобильська АЕС налагоджує свою роботу, проте величезна кількість проблем потребує вирішення....
останні публікації
18.03.2024
Ротації місій МАГАТЕ на чотирьох АЕС України
У березні 2024 року на ВП «Рівненська АЕС», ВП «Південноукраїнська АЕС», ВП «Хмельницька АЕС» було успішно проведено двадцять першу...
17.03.2024
Роботодавці мають оформляти трудові відносини
Першим і головним питанням, з яким стикається кожен роботодавець при прийнятті працівників, є порядок оформлення трудових відносин. Часто роботодавці...
16.03.2024
«Все своє життя я стараюсь робити людям добро»
з таким життєвим кредо зустріла свій 70-річний ювілей колишня працівниця Південноукраїнського енергокомплексу, нині — голова профспілкового комітету Первинної організації...
15.03.2024
З Днем добровольця!
У Вараші вшанували українських добровольців. За виявлені мужність, звитягу, ініціативу при знищенні ворога в боях у Бахмуті за...
15.03.2024
«Руки геть від наших зарплат!»
Бельгійська федерація загальної праці (FGTB/ABVV) у вівторок, 12 березня, мобілізувалася проти заходів жорсткої економії, вимагаючи свободи колективних переговорів і...